2016-06-03 14:23Nyheter

Destination Sigtunas vd blir vd för Kungliga Djurgårdens Intressenter

Efter 17 år som vd på Destination Sigtuna AB kommer Camilla Zedendahl den 31 augusti att gå vidare för att bli vd för KDI, Kungliga Djurgårdens Intressenter.

Under de år Camilla Zedendahl arbetat på Destination Sigtuna har hon och hennes team utvecklat bolaget från att vara en traditionell turistbyrå till ett progressivt destinationsutvecklingsbolag. Destination Sigtuna är idag en drivande kraft som i samverkan med Sigtuna och Arlandas starka besöksnäring stärker den gemensamma attraktionskraften.

Fokus har varit på att utveckla starka samarbeten och visionen har varit att tillsammans göra skillnad. Med denna vision som grund har bolaget arbetat framgångsrikt med bl a hållbarhetsfrågor och startat Sigtuna Litteraturfestival, som i år firar femårsjubileum.

- I augusti kommer vi att tacka av Camilla Zedendahl efter 17 fantastiska år på posten. Nu fokuserar vi på att finna en efterträdare som kan fortsätta att driva Sigtunas kärnfrågor vidare med samma kraft, säger Björn Jonzon styrelseordförande i Destination Sigtuna AB.

Läs mer i KDI:s pressmeddelande här.


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se