2011-11-01 15:37Nyheter

Destination Sigtuna nominerat till miljöpris

null

Destination Sigtuna har nominerats till miljöpriset ”Ecologistic Award". Priset uppmärksammar och belönar ett betydelsefullt och innovativt miljölogistikarbete, skett i samarbete mellan två eller fler parter i anslutning till Arlandaområdet.
Ecologistic Award är initierat av DHL Global Forwarding och delas årligen ut av Arlanda Logistic Network. Priset delas ut till två eller fler parter som i ett uttalat samarbete åstadkommit ett betydande miljöarbete kring Arlandaområdet.


Juryn består av:

Catherina Löfquist, Miljöansvarig Bring Express samt ordförande i ALN:s miljögrupp

Per Holmgren, Författare och föreläsare

Maria Huge -Brodin, Universitetslektor i Logistik, Tekniska Högskolan vid Linköpings Universitet

Ulf Nilsson, VD DHL Global Forwarding


Vinnaren presenteras på Arlanda den den 18 november 2011. Läs mer på http://www.ecologisticaward.se/.


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se