2013-07-22 12:52Nyheter

Dagens sommarpratare Maria Sveland och Maria Küchen till Sigtuna Litteraturfestival

null

Idag hör vi Maria Sveland som sommarpratare. I augusti möter ni henne och och Maria Küchen i ett spännande samtal på Sigtuna litteraturfestival.

Maria Sveland är aktuell med boken Hatet - en bok om antifeminisim. Maria Svelands bok anses av många vara vårens viktigaste bok. Den beskrivs som en larmklocka och en uppmaning till alla de som säger sig stödja idén om en rättvis värld och de mänskliga rättigheterna. 

Samtalet mellan Maria Sveland och Maria Küchen har sitt avstamp i frågeställningen "Vi lever i ett samhälle där kvinnor diskrimineras - är en förändring möjlig?" Maria Sveland berättar även om sin bok Hatet - en bok om antifeminisim. 

Samtalet äger rum lördagen den 17 augusti kl.15.30, Mariakyrkan.

Årets Sigtuna Litteraturfestival genomförs i brett samarbete mellan Destination Sigtuna, Tällberg Foundation, Sigtunastiftelsen, Sigtuna kommun, lokala företag och föreningar. Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se