2012-08-02 07:53Nyheter

Anders Wijkman deltar på Sigtuna Litteraturfestival

null

Sommarprataren, samhällsdebattören och tidigare ledamoten av Europaparlamentet Anders Wijkman kommer till Sigtuna Litteraturfestival och pratar bland annat om sin bok "Den stora förnekelsen" (2011, och nu i en andra uppdaterad utgåva). 

Vilket förhållande har vi människor med jorden och naturresurserna? Hur kan samhällen och ekonomi förändras för att främja en långsiktigt hållbar utveckling? I boken skriver Wijkman tillsammans med Johan Rockström om vilka myter som ska omkullkastas och vilka sanningar som måste förstås.

Anders träffar du under Sigtuna litteraturfestival den 18 augusti kl. 14.00 på Café Valvet.

(Och som sommarpratare avslöjade Anders WIjkman vad som för honom varit sommarens bästa läsning: Göran Rosenbergs "Ett kort uppehåll på vägen till Auschwitz". Även Göran möter du under Sigtuna Litteraturfestival).


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se