2015-08-05 08:00Nyheter

​Agneta Pleijel gästar Sigtuna Litteraturfestival

null

Årets Sigtuna Litteraturfestival inleds med en av våra främsta författare, Agneta Pleijel. I ett samtal med Sigtunastiftelsens Dan-Erik Sahlberg berättar hon om sin uppmärksammade bok Spådomen - en flickas memoarer.

Agneta Pleijel är en av Sveriges mest kritikerrosade och lästa författare. I hennes nya bok Spådomen – en flickas memoarer, skriver hon öppenhjärtligt och i laddade minnesbilder fram en ung flicka som en gång var hon. Boken spänner över tiden från födelsen 1940 och 20 år framåt. Ledmotivet är den spådom som en älskad faster har fått, och vars uppfyllelse flickan med spänning följer. Händelserna utspelar sig i Stockholms förorter, i USA och i Lund. Det är en smärtsam men också humoristisk berättelse om sökandet efter sanning, moral och en plats i världen. Agneta Pleijel skriver om en tid som runnit förbi, men berättelsen är också en högst aktuell skildring av en flickas väg mot vuxenhet.

Här kan du möta Agneta Pleijel under Sigtuna Litteraturfestival:

Att finna sin plats i världen

Lördag 22/8 2015, kl. 10:00 Sigtunastiftelsen

Imponderabilia - ett samtal med Ylva Eggehorn, Håkan Nesser och Eric Schüldt om den ”ovägbara” litteraturen.

Lördag 22/8 2015, kl. 15:00 Sigtunastiftelsen

Åsa Beckman bjuder in till poesistafett

Söndag 23/8 2015, kl. 12:00 Stora torget

Ur programmets 70 punkter på Sigtuna Litteraturfestival: Masha Gessen, Håkan Nesser, Kerstin Ekman, Dorthe Nors, Yvonne Hirdman, Heléne Lööw, Lena Andersson, Per Svensson, Sverker Sörlin, Lena Sundström, Kristina Kappelin och Anna-Clara Tidholm är några av deltagarna.

Se hela programmet på: sigtunalitteraturfestival.se

Årets Sigtuna Litteraturfestival arrangeras av Destination Sigtuna i brett samarbete med Sigtunastiftelsen, Sigtuna kommun, lokala företag och föreningar.


Om Destination Sigtuna

Destination Sigtunas uppdrag är att marknadsföra och utveckla besöksnäringen i Sigtuna för att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna är Sverige fjärde största hotelldestination räknat i antalet gästnätter och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Besöksnäringen i Sigtuna är en viktig basnäring och 2019 låg omsättningen på 43,6 miljarder kronor. Destination Sigtuna företräder destinationens besöksnäring och marknadsför Sigtuna som ett attraktivt besöksmål 365 dagar om året och driver utvecklingsfrågor i samverkan med kommunen och näringslivet. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Bolaget driver bland annat Sveriges första hållbarhetsnätverk för hotell- och mötesanläggningar, ett hotellnätverk och Frukostklubben. Destination Sigtuna projektleder även evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Möte. För mer information, besök www.destinationsigtuna.se